طرز تهیه قلیه ماهی؛ آموزش کامل و مرحله به مرحله به همراه نکات مهم

طرز تهیه قلیه ماهی

طرز تهیه قلیه ماهی, راز خوشمزگی قلیه ماهی , طرز تهیه قلیه ماهی برای ۴ نفر , طرز تهیه قلیه ماهی آبادانی , طرز تهیه قلیه ماهی با برنج , طرز تهیه قلیه ماهی بوشهری , طرز تهیه قلیه ماهی بندری

قلیه ماهی یکی از اصیل‌ترین خورش‌های جنوبی ایران است که با طعمی تند و ترش و رنگی جذاب، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های مردم بوشهر، خوزستان و هرمزگان دارد. این غذا با ترکیبی از سبزی معطر، تمرهندی و ماهی طبخ می‌شود و عطر بی‌نظیری دارد.

برای تهیه قلیه ماهی، ابتدا ماهی را مزه‌دار کرده و سبزی‌ها را خرد می‌کنید. سپس پیاز، سیر، زردچوبه و سبزی را تفت می‌دهید. با افزودن تمرهندی و ماهی، خورش را می‌پزید تا غلیظ و جاافتاده شود و در نهایت با برنج سرو می‌کنید.

مواد لازم

  • فیله ماهی (مانند قزل‌آلا یا سنگسر): ۴ تکه
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • تمبر هندی: ۲۰۰ گرم
  • سیر: ۶ حبه
  • گشنیز تازه: ۳۰۰ گرم
  • شنبلیله خشک یا تازه: ۵۰ گرم
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه قلیه ماهی

آماده‌سازی ماهی

فیله‌های ماهی را شسته، با دستمال خشک کرده و به آن‌ها نمک و فلفل می‌زنیم. اجازه می‌دهیم در دمای محیط کمی مزه‌دار شوند و کنار می‌گذاریم.

شستن و خرد کردن سبزیجات

گشنیز و شنبلیله را پاک کرده، خوب می‌شوییم و بعد از آب‌گیری به‌صورت ساطوری ریز خرد می‌کنیم و برای مرحله بعد کنار می‌گذاریم.

تفت دادن پیاز

پیازها را نگینی خرد کرده و در قابلمه‌ای با مقداری روغن می‌ریزیم. آن‌ها را تفت می‌دهیم تا نرم و طلایی شوند و بوی خامی پیاز از بین برود.

افزودن زردچوبه و سیر

مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم، سپس سیرهای ریز خرد شده را اضافه می‌کنیم و خیلی کوتاه تفت می‌دهیم تا نسوزند.

اضافه کردن سبزی‌ها

سبزی‌های خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و خوب سرخ می‌کنیم تا آب آن‌ها کشیده شود و رنگ‌شان کمی تیره و براق شود.

پخت اولیه سبزیجات

نصف لیوان آب جوش به سبزیجات اضافه کرده و اجازه می‌دهیم تا به‌خوبی پخته شوند و طعم آن‌ها کاملاً در روغن آزاد شود.

آماده‌سازی تمرهندی

تمبرهندی را با یک لیوان آب مخلوط کرده و از صافی رد می‌کنیم تا عصاره‌ صاف و بدون هسته یا پوسته به دست آید.

افزودن عصاره تمرهندی

عصاره تمرهندی را به قابلمه به همراه دو لیوان آب جوش اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم خورش روی حرارت ملایم غلیظ و جاافتاده شود.

سرخ کردن ماهی

قطعات ماهی را در تابه‌ای با کمی روغن تفت می‌دهیم تا سطح آن سفت شده و در خورش له نشود، سپس آن را کنار می‌گذاریم.

افزودن ماهی به خورش

در سی دقیقه پایانی پخت، ماهی‌ها را به خورش اضافه کرده و اجازه می‌دهیم با حرارت کم پخته و طعم‌دار شوند. خورش باید غلیظ و روغن‌افتاده شود.

سرو قلیه ماهی

خورش قلیه ماهی را پس از جاافتادن در کنار برنج ایرانی و سبزی خوردن تازه سرو می‌کنیم. این غذا بهتر است به صورت داغ سرو شود.

این رسپی چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد امتیاز: 65

اولین امتیاز را شما بدهید!

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در یکشنبه 4 خرداد 1404
Loading more posts...
استفاده از مطالب سایت نمکستان در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.