طرز تهیه قلیه میگو؛ آموزش کامل و مرحله به مرحله به همراه نکات مهم

طرز تهیه قلیه میگو

قلیه میگو

قلیه میگو یکی از خورش‌های اصیل و پرطرفدار جنوبی است که ریشه آن به استان بوشهر بازمی‌گردد. این غذا با ترکیبی از سبزیجات معطر، تمرهندی و میگو تهیه می‌شود و طعمی تند و ترش دارد که بسیار دل‌چسب و دلچسب است. قلیه میگو مناسب ذائقه‌های علاقه‌مند به غذاهای دریایی و طعم‌های قوی است.

برای تهیه قلیه میگو، ابتدا پیاز را تفت دهید، سپس میگو و ادویه را اضافه کرده و کمی سرخ کنید. پیاز و سیر دیگر را جداگانه تفت دهید، سبزی‌ها را بیفزایید و تمرهندی را اضافه نمایید. پس از جا افتادن خورش، رب و میگو را افزوده، با برنج سرو کنید.

مواد لازم

  • میگو: ۳۰۰ گرم (پاک‌شده)
  • سیر: ۶ حبه
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • گشنیز: ۱۷۵ گرم
  • شنبلیله: ۲۵ گرم
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • تمرهندی: ۳ قاشق غذاخوری
  • ادویه ماهی و زنجبیل: به مقدار کافی
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
  • روغن مایع: به مقدار کافی
  • زردچوبه: به مقدار کافی

طرز تهیه قلیه میگو

خرد کردن و تفت دادن پیاز اول

ابتدا یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خرد نمایید. سپس آن را در یک تابه با مقدار کمی روغن مایع بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیازها طلایی و سبک شوند. در ادامه کمی زردچوبه اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.

افزودن میگو و ادویه‌ها

میگوهای پاک‌شده را به تابه پیاز داغ بیفزایید. سپس مقدار دلخواهی ادویه ماهی، زنجبیل و فلفل سیاه اضافه نمایید. مواد را دو تا سه دقیقه تفت دهید تا میگو کمی سرخ شده و طعم ادویه‌ها را به خود بگیرد. سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

تفت دادن پیاز دوم و سیر

پیاز باقی‌مانده را به صورت نگینی خرد کنید و در قابلمه‌ای با کمی روغن بریزید. روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیازها شفاف شوند. سپس سیرها را کوبیده یا رنده کنید و به قابلمه اضافه نمایید و تا بلند شدن عطر آن تفت دهید.

اضافه کردن سبزیجات معطر

گشنیز و شنبلیله را شسته، ریز خرد کنید و به قابلمه اضافه نمایید. اجازه دهید سبزی‌ها به‌خوبی تفت بخورند تا هم رنگ آن‌ها تیره شود و هم آب اضافی‌شان تبخیر گردد. در پایان کمی نمک و زردچوبه به سبزی‌ها اضافه نمایید.

آماده‌سازی آب تمرهندی

تمرهندی را با دو و نیم لیوان آب جوش ترکیب کرده و خوب هم بزنید تا کاملاً در آب حل شود. سپس محلول را صاف کنید تا تفاله‌ها جدا شوند. آب تمرهندی صاف‌شده را به قابلمه سبزی‌ها اضافه کنید و اجازه دهید تا طعم‌ها به خورد هم بروند.

پختن خورش با حرارت ملایم

حرارت زیر قابلمه را ملایم نمایید تا خورش به آرامی بجوشد و جا بیفتد. در طول پخت، درب قابلمه را نیمه‌باز بگذارید تا بخار اضافی خارج شود. خورش باید غلیظ و خوش‌رنگ شود تا آماده پذیرایی گردد.

سرخ کردن رب گوجه‌فرنگی

در تابه‌ای دیگر رب گوجه‌فرنگی را با کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن باز شود و بوی خامی رب گرفته شود. این مرحله باعث افزایش غلظت و طعم خورش خواهد شد و طعم رب به خوبی در خورش حل می‌شود.

اضافه کردن میگو به خورش

پس از سرخ شدن رب، آن را به قابلمه خورش اضافه نمایید. میگوهای تفت‌خورده را نیز به خورش بیفزایید. مواد را به آرامی هم بزنید تا رب، میگو و سبزیجات با هم ترکیب شوند. سپس درب قابلمه را بگذارید تا خورش با طعمی یکدست پخته شود.

پخت نهایی و جا افتادن قلیه

اجازه دهید خورش با حرارت ملایم برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر بپزد تا کامل جا بیفتد. غلظت خورش باید به حدی باشد که آب آن جذب شود و تنها عصاره‌ها باقی بماند. در این مرحله مزه خورش را بچشید و نمک یا فلفل آن را تنظیم نمایید.

سرو خورش قلیه میگو

قلیه میگو را در ظرف مناسبی کشیده و همراه برنج سفید یا کته ساده سرو نمایید. بهتر است هنگام سرو، کمی آب‌لیمو یا ترشی‌جات جنوب نیز در کنار خورش قرار دهید تا طعم ترش و تند آن بیشتر به دل بنشیند. این خورش گرم و لذیذ را نوش جان کنید.

این رسپی چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد امتیاز: 42

اولین امتیاز را شما بدهید!

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در شنبه 10 خرداد 1404
Loading more posts...
استفاده از مطالب سایت نمکستان در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.