طرز تهیه نخود پلو؛ آموزش مرحله به مرحله به همراه نکات مهم

نخود پلو

نخود پلو

نخود پلو یکی از غذاهای اصیل و خوش‌عطر ایرانی است که در مناطق مختلف کشور به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود. این غذا با ترکیب برنج، نخود فرنگی و ادویه‌های معطر تهیه می‌شود و می‌تواند هم بدون گوشت و هم با گوشت چرخ‌کرده آماده شود. نخود پلو انتخابی مغذی و ساده برای وعده‌های ناهار یا شام است.

برای تهیه نخود پلو، برنج را خیسانده و نخود فرنگی را بپزید، سپس برنج را نیم‌پز کنید. قابلمه را روغن بزنید و لایه‌لایه برنج و نخود را بچینید، زعفران اضافه کنید و دم کنید. گوشت چرخ‌کرده را با پیاز و ادویه ورز دهید، کوفته‌ها را شکل داده و سرخ کنید. در پایان، نخود پلو را با کوفته‌ها تزیین کنید.

مواد لازم

  • برنج: ۲ پیمانه
  • نخود فرنگی: ۱ پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم
  • پیاز متوسط: ۱ عدد
  • شوید خشک: ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن مایع: به مقدار لازم

نخود پلو

خیساندن برنج

در ابتدا برنج را نسبت به نوع آن به مدت ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت در آب ولرم بخیسانید. این کار به بهتر شدن کیفیت پخت برنج کمک می‌کند و از خرد شدن آن جلوگیری می‌نماید.

پختن نخود فرنگی

نخود فرنگی را با دو پیمانه آب در قابلمه‌ای مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملاً پخته شود. سپس نخودها را آبکش کرده و کنار بگذارید تا برای ترکیب با برنج آماده باشند.

آماده‌سازی آب جوش برای برنج

در قابلمه‌ای دیگر، حدود نصف حجم آن را آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید. یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق روغن مایع به آن اضافه کنید.

نیم‌پز کردن برنج

پس از جوش آمدن آب، برنج خیسانده شده را به آن اضافه کرده و اجازه دهید حدود پنج تا شش دقیقه بجوشد تا دانه‌های برنج نرم ولی مغز آن‌ها کمی سفت باشد. سپس برنج را آبکش نمایید.

آماده‌سازی قابلمه برای دم کردن

قابلمه‌ای تمیز را روی حرارت ملایم قرار دهید و دو تا سه قاشق غذاخوری روغن در آن بریزید. برای ته‌دیگ از نان یا سیب‌زمینی برش‌خورده به سلیقه خود استفاده نمایید تا عطر و طعم دلپذیری ایجاد شود.

چیدن لایه‌های برنج و نخود

ابتدا لایه‌ای نازک از برنج کف قابلمه بریزید، سپس مقداری از نخود فرنگی پخته و شوید خشک روی آن بپاشید. این لایه‌چینی را تا اتمام مواد ادامه دهید. آخرین لایه باید فقط برنج باشد.

افزودن زعفران و دم‌کشیدن برنج

زعفران دم‌کرده را به همراه دو قاشق غذاخوری روغن روی سطح برنج بریزید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را زیاد کنید تا بخار داخل قابلمه جمع شود. سپس حرارت را ملایم کرده و برنج را ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم کنید.

رنده کردن پیاز

در مدت دم کشیدن برنج، پیاز را رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید. سپس آن را با گوشت چرخ‌کرده مخلوط کنید تا برای آماده‌سازی گوشت‌های قلقلی استفاده شود.

مزه‌دار کردن گوشت

به مخلوط گوشت و پیاز، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه بیفزایید. سپس مواد را به خوبی ورز دهید تا منسجم و چسبنده شوند. این کار حداقل پنج دقیقه زمان نیاز دارد.

شکل دادن به کوفته‌های ریز

از مخلوط گوشت، گلوله‌هایی به اندازه فندق تهیه کنید. بهتر است همه کوفته‌ها هم‌اندازه باشند تا هنگام پخت، یکنواخت سرخ شوند و ظاهر زیبایی به غذا ببخشند.

سرخ کردن کوفته‌ها

کوفته‌های ریز آماده‌شده را در مقداری روغن داغ سرخ کنید تا سطح آن‌ها طلایی و مغز آن‌ها کاملاً پخته شود. پس از سرخ شدن، آن‌ها را روی دستمال حوله‌ای بگذارید تا روغن اضافی جذب شود.

کشیدن و تزیین نهایی غذا

پس از دم‌کشیدن کامل نخود پلو، آن را در ظرف سرو بریزید و با گوشت‌های قلقلی سرخ‌شده تزیین نمایید. در صورت تمایل، می‌توانید کمی زرشک تفت‌داده شده نیز به عنوان چاشنی اضافه کنید.

نکات نهایی

برای طعمی بهتر می‌توانید مقدار کمی کره هنگام دم کردن برنج روی آن قرار دهید. اگر می‌خواهید نخود پلو را بدون گوشت تهیه کنید، می‌توانید از قارچ یا سبزیجات دیگر به عنوان جایگزین استفاده نمایید.

این رسپی چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد امتیاز: 20

اولین امتیاز را شما بدهید!

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در سه شنبه 13 خرداد 1404
Loading more posts...
استفاده از مطالب سایت نمکستان در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.