طرز تهیه آش رشته؛ آموزش مرحله به مرحله به همراه نکات مهم
طرز تهیه آش رشته
آش رشته یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که با ترکیب مواد مغذی و خوشمزهای چون لوبیا، نخود، عدس و سبزیهای معطر تهیه میشود. این آش نه تنها به عنوان یک وعده غذایی کامل بلکه به عنوان یک غذای گرم و دلپذیر برای روزهای سرد سال شناخته میشود. طرز تهیه آن بسیار ساده و در عین حال لذیذ است و میتواند به راحتی دل هر کسی را ببرد.
برای تهیه آش رشته، ابتدا حبوبات را خیس کرده و جداگانه بپزید. سپس سبزیها را خرد کرده و در روغن تفت دهید. پیاز، سیر و نعناع خشک را نیز سرخ کنید. حبوبات پخته، سبزی، ادویهها و رشته را به آب جوش اضافه کنید و بگذارید بپزد. در نهایت، کشک و تزیینات را اضافه کنید و آش را سرو کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
- لوبیا سفید: نصف پیمانه
- لوبیا چیتی: نصف پیمانه
- نخود: یک پیمانه
- عدس: یک پیمانه
- سبزی آشی: ۵۰۰ گرم
- سیر: ۸ حبه
- پیاز: ۲ عدد بزرگ
- نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
- رشته آش: به اندازه کافی
- کشک: به اندازه کافی
- نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
- زردچوبه و روغن: به اندازه کافی
طرز تهیه آش رشته
خیساندن حبوبات
حبوبات را جداگانه در کاسههایی بریزید و روی آنها آب بریزید. اجازه دهید ۵ الی ۶ ساعت خیس بخورند و دو بار آب آنها را تعویض کنید تا نفخ حبوبات از بین برود. این کار باعث میشود که پخت حبوبات سریعتر و راحتتر انجام شود.
پخت نخود
نخودها را در آبکش بشویید و در قابلمهای بریزید. سپس ۴ الی ۵ لیوان آب به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. اجازه دهید نخودها به آرامی بپزند تا نرم شوند اما له نشوند.
پخت لوبیا
لوبیاها را در قابلمهای جداگانه بریزید و ۵ لیوان آب به آنها اضافه کنید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید لوبیاها به آرامی پخته شوند تا نرم شوند، بدون اینکه خرد شوند.
پخت عدس
عدس را در کاسهای بریزید و روی آن آب بریزید. اجازه دهید ۳۰ دقیقه خیس بخورد. سپس عدس را به سایر حبوبات در قابلمه اضافه کنید تا با بقیه مواد پخته شود و طعمها به خوبی ترکیب شوند.
آماده کردن سبزی آشی
سبزی آشی را پاک کنید و به خوبی بشویید. پس از شستن، آنها را روی پارچهای تمیز پهن کنید تا خشک شوند. سپس سبزیها را خرد کنید، طوری که خیلی ریز نشوند و اندازه متوسطی داشته باشند.
سرخ کردن پیاز
پیازها را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. در تابهای روغن بریزید و روی حرارت کم قرار دهید تا داغ شود. پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا رنگ آنها طلایی شود و به خوبی نرم شوند.
تفت دادن سیر
سیرها را پوست بگیرید و خرد کنید. زمانی که پیازها طلایی شدند، سیرها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آنها کمی تغییر کند و عطر و طعم آنها آزاد شود. توجه کنید که سیر زیاد سرخ نشود تا خواص آن حفظ شود.
تفت دادن نعناع خشک
اگر روغن در تابه باقی نمانده بود، مقداری روغن اضافه کنید و حرارت را کم کنید. نعناع خشک را به تابه بریزید و تفت دهید تا کمی رنگ آن تغییر کند. مراقب باشید که نعناع نسوزد و طعم تلخ نگیرد. سپس از روی حرارت بردارید.
جوشاندن آب
در قابلمهای بزرگ ۱/۳ آن را آب بریزید و درب آن را بگذارید. قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به سرعت به جوش بیاید. پس از جوشیدن آب، عدس و حبوبات پخته شده را در آب جوش بریزید و اجازه دهید به خوبی ترکیب شوند.
اضافه کردن سبزی و ادویه
زمانی که آب به جوش آمد، سبزی آشی را به قابلمه اضافه کنید. سپس به آن نمک، سیر داغ، پیازداغ و نعناع داغ را اضافه کنید. اجازه دهید این مواد با هم جوشیده و طعمها به خوبی به هم ترکیب شوند و آش به غلظت مناسب برسد.
پخت رشتهها
رشتههای آش را از وسط نصف کنید و به آش اضافه کنید. بگذارید رشتهها به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در آش بپزند تا نرم شوند. سپس طعم آش را بچشید و در صورت نیاز نمک یا ادویه به آن اضافه کنید تا به دلخواه شما برسد.
اضافه کردن کشک
اگر خواستید آش کشک داشته باشید، کشک را به آش اضافه کنید. سپس طعم آش را تست کنید و در صورت نیاز به آن نمک یا فلفل سیاه اضافه کنید. کشک میتواند طعم آش را غنیتر و خوشمزهتر کند.
تزئین آش
آش رشته آماده شده را در کاسه بکشید و با پیازداغ، سیر داغ، نعناع داغ و کشک تزئین کنید. این آش را گرم سرو کنید تا طعم آن بهترین باشد و از خوردن آن لذت ببرید.
نکات و دانستنی ها
آش رشته برای 10 نفر
برای درست کردن آش رشته برای 10 نفر، کافی است طبق دستور بالا عمل کنید و مراحل را با دقت انجام دهید. تنها نکته مهم این است که مقدار مواد اولیه را متناسب با تعداد افراد تنظیم کنید تا آش شما نه خیلی غلیظ و نه خیلی رقیق شود و همه از طعم آن لذت ببرند.
- منبع :
- ashpazi_zahra